Nyakunkon a GMO-krumpli
![szegény, krumpli, hámozás, pucolás](https://cdn.origo.hu/2023/12/2-7EAtwHPXgjDk1sB-i5vRFolnVbbUQ2lXQ8UR2KtPQ/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2E2MzY1ZDE4ZTAzMDQ5YjliNWE2MTJmMGVjNWMyNjFj.webp)
A módosítással elérték, hogy a gumók ellenállnak a foltosodásnak, és csökkent a növény akrilamid-tartalma, amely magas hőmérsékleten sütés közben keletkezik természetes úton és rákkeltő. Itt olvashat róla bővebben.
Az USA-ban a kukorica és a szójabab genetikailag módosított változatai is engedélyezettek, nem a burgonya az első.