Nagyanyáink a pudingot maguk főzték, liszt, tojás, tej, gyümölcsök, csoki vagy vanília keverékéből. Anyáink inkább már zacskós porral dolgoztak, ami máig megmaradt, bár masszívan felsorakozott melléjük a tégelyekbe, poharakba töltött gyári változat. Ezek természetesen drágábbra jönnek ki, cserébe azonnal fogyaszthatók – az élményhez csak egy kanál kell.
Igyekeztünk mindet összeszedni, így került közéjük saját márkás termék is. Elsőre látható, hogy az árakban hatalmas a szórás, hiszen 59 forinttól fölfelé elég komoly ugrások vannak. Hogy egyszerű legyen a dolguk, kiszámoltuk a kilónkénti árat is. Tanulságos...
Annak ellenére, hogy csak tizenegyet találtunk, volt baj. Az első helyet csont nélkül vitte a Landliebe, míg az ezüstöt a Zott Cremore Double Choc kapta. Mindkettő ehető, visszafogott, mellékízektől és negatív, utólagos aromáktól mentes.
Próbáltunk bronzérmet is kiadni a házi versenyen, de nem sikerült – minden más olyan távolságra került e kettőtől, hogy nem lett volna fair. A lista végére teljes egyetértésben a Tesco Value-t toltuk, de nagyjából egy szinten van vele az összes, amelyre tejszínhabot utánzó, tipikusan növényi zsír alapú habot tettek. Ezek íze mindkét komponenst tekintve taszító – a középmezőnybe került az összes többi habmentes termék.
Ha nekünk kéne ajánlást adni, hogy melyiket vegyék, még mindig az tűnik igazán jó válasznak, hogy főzzék inkább a hagyományos módszerrel, bár már egy sima zacskós porból is finomabb sikerülhet ezeknél. Ha marad a bolti, figyeljenek arra, hogy minél több tejszín és csoki legyen benne. A Landliebében 45 százalék a tejszín aránya, sőt a csokié is magas: öt százalék. Itt is érvényes az alapszabály: a túl sok összetevő fordítottan arányos a minőséggel.
Lapozzanak, jön a részletes értékelés!