Tudom, hogy sokat rugózom ezen, de itt is a terasz az, amit a legjobban szerettem. Pedig a belső térrel sincs semmi baj, sőt. Forster Zoltán kreatív séf pedig igazán jó házigazda: az említett sérülést is precízen, pillanatok alatt ellátta.
Mottó:
„Nem mindennapi kalandra szánja el magát, aki betér hozzánk. Séfünk ugyan körbejárta a világot, mégis a magyar konyha mellett kötelezte el magát – csak egy kicsit másképp. Vendégeink felfedezhetik, miként újíthatók meg a tradicionális magyaros ételek, mindezt egy könnyed hangulatú helyen, Győrtől alig pár percre!"
Lássuk a menüt, amit meg is nézhetnek, hiszen a LifeNetwork Tv Restaurant című műsorának videója a cikk végén található.
Előétel:
Hozzávalók:
Lazac tatár:
Elkészítés a séf saját szavaival:
A sót cukrot összekeverjük, ebbe tesszük a lazacot, úgy, hogy ellepje azt. 8-10 órát pácoljuk, majd lemossuk, szárítjuk. A tatárhoz apróra vágjuk és lilahagymával, mascarpone sajttal, kaporral ízesítve keverjük.
Tök:
Sütőtököt felezzük, majd fokhagymával, kakukkfűvel sütőpíron puhára sütjük. Húsát kikaparjuk, majd vajjal simára turmixoljuk. Passzírozzuk.
A tök másik felét egy centis kockákra vágjuk, majd forró vízben 1 percet blansírozzuk, majd salátalét eltesszük lehűlni. Kukkfűvel, fokhagymává ízesítjük.
A cikk legvégén a videóban 1:17 től látható az előétel elkészítése lépésről lépésre.
Főétel
Marha pofa:
Burgonyapüré 2 adag:
A pofát lehártyázzuk, majd fűszeres vörösborba pácoljuk egy éjszakát. Leszárítjuk, majd olajon elősütjük, és a jus-ben készre pároljuk. 4-5 óra alatt, gyöngyözve.
Borsó:
Fagyos zöldborsóval, blansírozott bazsalikom levéllel lefagyasztjuk, packojet-en át engedjük. Burgonya püréhez keverjük.
A cikk legvégén a videóban 8:09 től látható a főétel elkészítése lépésről lépésre.
Desszert
Parfé:
A cukorból karamellt készítünk és a tej felét melegítve hozzáadjuk, simára keverjük. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd a meleg tej másik felével felöntjük és vízfürdőben 80 fokig melegítjük, hozzáadjuk a karamellt is. Hűtjük és folyamatosan keverjük, felvert tejszínhabbal lazítjuk, formában, folpackkal kibélelve fagyasztjuk.
Krémes lap:
A liszt 20%-át és a darált háj 80%-át összedolgozzuk gyorsan, hogy a tészta ne melegedjen fel.
(A háj vajjal helyettesíthető, margarinnal nem!)
Hűtőben pihentetjük.
A többi hozzávalóból elkészítjük a lisztes tömeget, szintén gyors, határozott mozdulatokkal, hogy ne melegedjen fel a zsiradék. Legalább 2 órát hűtőben pihentetjük, utána a lisztes tömeget lóhere alakban kinyújtjuk és középre helyezve a hájas részt, hajtogatva összedolgozzuk. Két hajtogatás között legalább fél órát pihentetjük a tésztát a hűtőben. Négyszer ismételjük meg a nyújtás, hajtogatás folyamatát.
Kettőmilliméteresre nyújtva forró sütőben porcukorral megszórva sütjük, húsz percet. Félidőben fordítjuk és a másik oldalt is megszórjuk cukorral.
A nyári almákat cikkekre vágva karamellben vajjal, alma lével megpároljuk és érlelt almapálinkával flambírozzuk.
Rétegezve állítjuk össze a desszertet.
A videóban 17:08 től látható a desszert elkészítése lépésről lépésre.