Nem kellett sok idő, hogy a villányi borászok rájöjjenek, egy komplex szolgáltatással mennyire fel lehetne lendíteni a környéket. Gomba mód szaporodnak a jobbnál jobb éttermek és szállodák: a Crocus Gere Bor Hotel - Wine Spa volt az egyik úttörő a Mandula étteremmel.
Mottó:
"Célunk a borvidéken fellelhető kiváló magyar alapanyagokra épülő kreatív konyhával kényeztetni bor és a gasztronómia lelkes rajongóit."
Lássuk a menüt, amit meg is nézhetnek, hiszen a LifeNetwork Tv Restaurant című műsorának videója a cikk végén található.
Leves:
Hozzávalók:
Almapüréhez:
Kacsamájpástétom:
Zellerszalmához:
Elkészítés a séf saját szavaival:
Az olaj és a vaj keverékén megfonnyasztjuk a vöröshagymát, majd rövid ideig pároljuk a zellert, ezután felöntjük a tejjel és az alaplével, sózzuk és egy zsírpapírból készített fedővel letakarjuk, ha megpuhult turmixoljuk. Az almapürét megfőzzük, turmixoljuk. A májat tejbe áztatjuk, majd kierezzük, sózzuk, pálinkát és mustredukciót öntünk rá és néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ezután hőálló formába tesszük és egy mély tepsiben vízbe állítva 120 C fokon 30-40 percig készítjük. Frissentató fóliába tekert sós zacskóval préseljük.
Zellerszalma: 1 mm-es csíkokra vágjuk a zellert és forró olajban ropogósra sütjük.
A cikk legvégén a videóban 1:10 től látható a leves elkészítése lépésről lépésre.
Főétel
Hozzávalók:
Elkészítés a séf saját szavaival:
A vadrizst megfőzzük. A rizottót elkészítjük és röviddel tálalás előtt hozzákeverjük a vadrizst. Vargánya habot készítünk vajon pirítjuk a vöröshagymát, beletesszük a fokhagymát a kakukkfüvet és a gombát, ráöntjük a tejszínt és az alaplevet, sózzuk, borsozzuk. Zsírpapírfedő alatt megfőzzük, a kakukkfű szárakat eltávolítjuk és turmixoljuk. Tálalás előtt habverővel felhabosítjuk. A galambokat megfelezzük és a mellcsontot illetve a farcsontot kivágjuk, a szárnyak végét eltávolítjuk. Sózzuk borsozzuk, majd forró olajban először a bőrös felét, majd a másikat megsütjük. A bőrös felére visszafordítjuk kakukkfüvet és fokhagymát dobunk rá, majd a sütőben 180 fokon 3-4 percig sütjük.
A cikk legvégén a videóban 10:35 től látható a főétel elkészítése lépésről lépésre.
Desszert
Hozzávalók:
Elkészítés a séf saját szavaival:
Tej és a tejszín keverékét 80 fokra melegítjük, a cukrot elkeverjük a tojássárgájával és a forró keveréket folyamatos keverés mellett ráöntjük. Amíg meleg, három részre osztva külön-külön az ízesítőanyagokat is hozzákeverjük. Tálkákba töltjük és egy mély edénybe vízbe állítjuk. Frissentartó fóliával lefedve 110-120 fokon 40-50 percig készítjük. Ha mozgatásra nem folyik akkor kész. Hűtőben néhány óra alatt kihűtjük, majd barnacukrot karamelizálunk a tetejére.
A videóban 20:02 től látható a desszert elkészítése lépésről lépésre.
Azt étterem honlapja itt érhető el.