Nem a tejszínhab, nem mascarpone és nem is joghurt kell nekünk, bár tényleg ezekkel az ízekkel is nagyon jól kombinálható. Tejföl kell ide: jobban passzol az eperhez, mint bármi, amit eddig próbáltunk. Talán azért működnek annyira jól együtt, mert a tejföl önmagában is édes és savanykás egyszerre, csakúgy, mint az eper.
A kombinációhoz csak egy alapreceptet adunk, amely minden egyes kamra aktuális adottságait felmérve szabadon variálható.
Mondhatnánk rá, hogy pohárdesszert, de akkor a dolog lényege veszne el, hiszen ez egy 3 perc alatt összedobható szimpla, hétköznapi dolog, annyira magától értetődő, hogy kanalazás közben azon gondolkozunk, miért nem ettük mindig is tejföllel az epert.
Nagyon sűrű, zsíros tejfölt használjanak hozzá, csak azzal működik.
Alapanyagok (fejenként):
Az epret feldarabolom, megszórom a cukorral és körülbelül a felét egy villával enyhén megtöröm, összenyomkodom. Hozzákeverem a tejfölt.
A tetejére illik valami ropogós: összetört keksz, habcsók, kókuszcsipsz, szeletelt mandula, esetleg granola.