Rengeteg étterem teszi a menüjére előételként, de sem leírva, sem elkészítve nem láttuk még úgy, ahogyan kell.
Ez a bruschetta. Ejtsd: bruszkettá.
A bruschetta nem más, mint fokhagymás, olívaolajos pirítós valamilyen feltéttel, leggyakrabban paradicsommal és bazsalikommal.
A legjobb nyári előétel, mert csillapítja az első éhségrohamot, de nem telít el úgy, hogy ne tudjuk aztán végigenni az estét. Az igazihoz nem kell paradicsomszósz, szárított fűszer, egész fokhagymadarabok, sem vöröshagyma, sem ecet. A recept sokkal egyszerűbb, bár igazán zamatos paradicsom és illatos, friss bazsalikom nélkül nem működik.
Kezdődik a paradicsomszezon, hajrá!
Alapanyagok:
A kenyérszeleteket megpirítom grillen, serpenyőben vagy kenyérpirítóban. Bedörzsölöm egy gerezd fokhagymával. Apró kockákra vágott paradicsomot halmozok rá, megszórom friss, összetépett bazsalikomlevelekkel, sózom, borsozom, és olívaolajat csepegtetek rá.
Variációk a feltétre: