A Mi a kőben sem csupán enni tudunk márm hamarosan nyílik egy kis panzió is, vagyis, ha a vacsoránkhoz, ami helyi alapanyagokból készül és kizárólag idényjellegű hozzávalókat használnak fel, iszunk pár pohár - nyilván helyi – bort, akkor sincs baj, maradhatunk.
Egy borbolt, egy borbár és egy étterem - mindez egyszerre!
- állítják magukról büszkén. Lássuk a menüt, amit meg is nézhetnek: a LifeNetwork Tv Restaurant című műsorának videója a cikk végén található.
Előétel:
Hozzávalók:
Elkészítés a séf saját szavaival:
A céklát megmosunk, alufóliában besózzuk és kevés olíva olajat öntve rá 200 fokon kb. 40 percig sütjük.
Ezután a céklát megpucoljuk, cikkekre vágjuk. Egy felforrósított serpenyőben kevés olíva olajon sóval, borssal, friss kakukkfűvel, mézzel átpirítjuk. Hozzáadunk kb. 2 centiliter balzsamecetet és kevés vajjal beforraljuk.
Tálaláskor friss kecske vagy juhtúrót morzsolunk a tetejére. Extra szűz olívaolajjal meglocsoljuk és már kész is van.
A cikk legvégén a videóban 1:09-tól látható az előétel elkészítése lépésről lépésre.
Főétel:
Hozzávalók:
Zöldborsó mártáshoz:
Elkészítés a séf saját szavaival:
A fogas bőrét beirdaljuk, sózzuk, majd bőrével lefelé egy előre felforrósított serpenyőben, kevés olíva olajon, pirosra sütjük (kb. 6 perc). Ezután egy előmelegített, 200 fokos sütőbe tesszük, bőrével felfelé, nagyjából 8 percig és készre sütjük.
Eközben elkészítjük a burgonyapürét és a zöldborsómártást.
A zöldborsót kevés cukorral, sóval 5-6 percre feltesszük főzni. Turmixolás közben a borsóhoz 15 dkg vajat adunk, hogy igazán krémes lehessen. A mártás állag eléréséhez pedig egy kis főzőlevet is öntünk a zöldborsópüréhez. Így lesz a zöldborsó mártásunk igazán finom és mártás állagú. Kis tálkában külön tálaljuk.
A burgonyapüréhez a spenótot tálaláskor frissen keverjük hozzá.
A cikk legvégén található videóban 6:58-től látható a főétel elkészítése lépésről lépésre.
Desszert:
Hozzávalók:
Elkészítés a séf saját szavaival:
A tojásokat külön választjuk. Először felverjük a fehérjét 5 dkg kristálycukorral. Utána a tojás sárgáját a maradék kristálycukorral felhabosítjuk és hozzáadjuk a többi hozzávalót. Elkeverjük. Végül a felvert fehérjével összeelegyítjük. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és előmelegített 160 fokos sütőben 40 percig sütjük. Ha kész, galuska formára szaggatjuk és barack lekvárral, porcukorral tálaljuk.
A videóban 17:55-től látható a desszert elkészítése lépésről lépésre.