Egy budapesti telephelyen működött az a két üzem, amely zöldségtisztítással, darabolással és
konyhakész zöldségcsomagok előállításával foglalkozott.
Az egységekben alkalmatlan körülmények között dolgozták fel az alapanyagokat. Azok eredetét nem tudták igazolni, illetve a gyártás során sem teljesültek a nyomonkövethetőség alapelvei. Az egyik üzemben ezen felül a dolgozók egészségügyi alkalmasságát sem dokumentálták.
Mindkét egység elhanyagolt, takarítatlan állapotban volt. A kézmosók nem voltak használhatóak. Az alapanyagot nem különítették el sem a készárutól, sem a gyártás során keletkezett hulladéktól. Összesen 39 tételt, több mint 11 tonna mennyiségű árut kellett megsemmisíteni.
A hiányosságok pótlásáig, illetve az egységek alapos takarításáig, fertőtlenítéséig a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azonnali hatállyal felfüggesztette az üzemek működését. Mindkét cég többszázezer forintos bírságra számíthat.