2016 tavaszáig szavazhatunk a Man of the Year jelöltjeire. A magazin célja, hogy olyan példaképeket állítson a közönség elé, akik
szakmájukban kiemelkedő teljesítményt nyújtanak és sikereikkel másokra is motiválóan hatnak.
A visszatérő kategóriák között szerepel a gasztrohős, amelyben a jelöltek olyan férfiak, akik a magyar gasztronómiai élet kiemelkedő szereplői és nemzetközi szinten is élvonalban járnak, sőt a tradicionális hazai receptek mellett izgalmas újításokkal hívják fel magukra a figyelmet. A kategóriában olyan nevekre szavazhatunk, mint Zsidai Roy, Lőrincz György, Gerendai Károly, Kovács Kristóf és Bíró Lajos.
„Az egyik legfontosabb
üzenet az önmegvalósítás, nagyon fontos számunkra, hogy minden nő és férfi megtalálja önmagát és kiteljesedjen.
Ki kicsoda a listán?
A Bock Bisztró és a Vendéglő a KisBíróhoz étterem séfje, a magyar gasztronómia fenegyereke. A 2004-ben indult Bock Bisztróban találta meg az igazi énjét. Az elmúlt 10 évben pedig az év étterme díj és az év vendéglátója díj elnyerése mellett sikeresen indította el A Séf utcáját és a Buja Disznó(k)at a Belvárosi Piacon.
Üzletember, kultúraszervező, ez eddig kétszer is Európa legjobb nagyfesztiváljának választott Sziget alapítója. Nevéhez fűződik Magyarország első Michelin-csillagos étterme, a Costes, és nemrég nyitottam meg második éttermét, Costes Downtown néven Budapest belvárosban.
A 41 éves üzletember tanulmányait Amerikában végezte. Producerként a kereskedelmi televíziózás meghatározó alakja, gasztronómiai szakemberként pedig Buda emblematikus intézménye, a Déryné Bisztró és a Pékség sikeréért felel. Nyáron egy hajón lakik, szabadidejében versenyszerűen vitorlázik, snowboardozik.
Kezdetektől a Babel Budapest csapatát erősíti, ahol az újranyitást követően az étterem executive chefjévé lépett elő. Az ő szakértelmét dicséri hazánk első vegán fine dining étlapjának megalkotása, amely 2015 tavaszán debütált. A Gault & Millau Magyarország 2016 étterem- és borkalauz sajtóbemutatóján pedig nemrégiben elnyerte az év séfjének járó elismerést. Vele készült interjúnkat itt olvashatják.
Közgazdász, magyar gasztro szakember, Pro Turismo díjas étteremtulajdonos, tagja a magyar Bocuse d’Or Akadémiának. Még szülei nyitották meg a Café Pierrot-t, nevéhez fűződik a 21 A Magyar Vendéglő, a Pest-Buda Bistro, Spíler BistroPub, ÉS Bisztró, az Opera Café és a Baltazár.
Az egyes kategóriák jelöltjeire március 23-ig lehet szavazni.