Azt talán már minden egészséges életmód hívő kívülről fújja, hány egység alkohol fogyasztása megengedhető, ha minél tovább egyben kívánunk maradni. A magasabb alkoholtartalmú italok különösen kerülendőnek számítanak, illetve számítottak eddig.
Több évtizednyi elhanyagolás után
a gin mostanában ismét elkezdett menő lenni,
megjelentek a kézműves verziók és a kínálat, legalábbis Angliában hétről-hétre jelentősebb. Ráadásként most bejelentkezett a piacra egy magát „öregedésgátlónak” nevező márka is a beszédes Anti-aGin névvel. A Warner Leisure Hotels, amely az italt a Bompas&Parr nevű céggel közösen gyártja, kollagén hozzáadásával tervezi megoldani a feladatot; üvegenként 50 dollárért, azaz mintegy 14 ezer forintért.
Arról nincs hír, hogy a kollagén hogyan befolyásolja a gin ízét, de mivel jellegéből adódóan aránylag magas a benne lévő alkohol aránya, vélhetően nem jelent problémát. Az már nagyobb gondot okozhat, hogy vajon kollagénből van-e benne elegendő mennyiség ahhoz, hogy a nyilvánvaló káros hatásokat ellensúlyozza.
Bár a kollagénes gin egészen biztosan rendelkezik bizonyos pozitív tulajdonságokkal, azért, ha valóban egészséges és az öregedést késleltető élelmiszert kívánunk magunkhoz venni, valószínűleg jobban járunk a természetes kollagénben gazdag lazaccal. Illetve szintén tökéletes választásnak tűnik a kocsonya, ami a kollagéntartalom egyik bajnoka és még másnaposak sem leszünk tőle.