Legutóbb, amikor a szivárványos tejhabbal készült kávéról értekeztünk, az ételfesték újrafelfedezésén viccelődtünk, de úgy látszik, a trend sokkal áthatóbb, mint azt gondoltuk. Egy oklahomai farmer ugyanis szivárványos kukoricát növesztett.
A színes kukorica létrehozása Carl Barnes, a részben cseroki indián származású gazdának köszönhető. A tökéletesen természetes csövek egy különleges keresztezés eredménye, eredetileg nem is a szívárványosság volt a cél.
Barnes ugyanis indián gyökereivel akart közelebbi kapcsolatba kerülni
és a családi örökségként őrzött, régi indián magokat nemesítette modern fajtákkal házasítva.
A színes magokat produkáló újfajta kukorica valószínűleg nagy sikert arat majd a gyerekek körében, de nyilván az érdekességekre vadászó éttermesek is odalesznek érte.
Tekintettel rá, mennyire friss termékről van szó, egyelőre bolti kínálatban hiába is keresnénk. A magok azonban még az idén kereskedelmi forgalomba kerülnek, így a hozzáértők nekiláthatnak saját szivárványos kukorica ültetvényük telepítésének.
Érdekesség, idehaza is foglalkoznak ilyennel!