Mivel a március 11-i, szenzációs magyar sikerrel lezárult Bocuse d’Or Europe kulcsalapanyagai a kecsege és a gímszarvas voltak, ezekből itt is akad az étlapokon.
A zivatar, a hízó tócsák és az egyre szomorúbb állapotban levő Millenáris nem volt ideális terep
a hazai gourmet gasztronómia feltérképezéséhez, mégis megpróbáltuk – ez a mi ajánlatunk.
A szokásos fabódés megoldással találkoztunk idén is, bár vannak kiállítók, akik némi színt próbálnak vinni a megszokott hangulatba.
Kezdésnek pezsgő? Naná, hogy jó lesz, pláne, ha ilyen remek francia italok kerülnek elénk.
A Piper volt Marilyn Monroe kedvence
- végre van valami közös bennünk, és most nem Kennedyre gondolunk.
Az Arany Kaviár étterem falatkái meggyőztek minket a kecsege előnyeiről - hozzá magnum palackos somlói Kreinbacher pezsgőt kaptunk, remekül passzoltak. A mangó meglepően jó hozzá, nem számítottunk rá, hogy az ennyire édes gyümölcs így kiegészíti a sós kaviárt.
Reméljük, a vasárnapig tartó fesztiválon innen majd jó húsos illatok csapnak ki.
Ideális hely a lassításra a Kistücsök étterem standja, hisz ott ilyen salátát adnak:
a bodzaecetes vinaigrette az utóbbi évek egyik legfrissebb, legizgalmasabb kiegészítője,
percekig megmarad a friss, de nem túl parfümös bodzaíz.
Friss, roppanós spárga, selymes tökmagkrém, tökéletes hús és zamatos jus a Kistücsöknél - itt már az sem érdekelt minket, hogy egyre jobban rákazdett az eső.
Benéztünk az Anyukám mondta étterem kemencéjébe is. Forró volt, de ezt nekünk sütötték.
Ez az, ilyen a tökéletes tészta tépett bivalymozzarellával, malacsonkával és pisztáciával. A gumicsizma mellett szinte kötelező az idei Gourmet-n!
Az olasz tészta után olaszos stílusú habzóborral csalogattuk a nyarat, de sajnos hiába. Sebaj, ez legalább jól esett.
Mintha elfeledkeztek volna az objektumról - amilyen jó adottságai vannak, olyan mostohán kezdenek bánni vele.
Dekorálni tudni kell. Vagy csak a harcos vegákat akarják jól elriasztani?
Kapordomináns, édeskés garnélával töltött lazacravioli, mellette friss, könnyű újburgonya, finom savanykás misós répaszószban a Larusnál. Mellé
a vaddisznópofa finoman kollagénes.
Az izgalmas, pirított húsos csontokból készült gulyásszaftot kiegészíti a selymes tejfölhab és vajasgaluska. Ismerős, házi ízek kimaxolva. A juzus desszert érdekes kaland: kókusztejes fehércsokoládékrém az egyik legizgalmasabb citrusfélével, juzuval, mellette mangódarabok. Hármat is meg lehet belőle enni. Simán.
Gyömbír - használható szójáték érdekes végeredménnyel.
Összerázós leves a Borkonyhánál - színes és kreatív, a csomagolásért meg jár a pluszpont.
Fesztivál hamburger és kolbász nélkül? Ugye, hogy lehetetlen...
Helló bikavér, viszlát fesztivál!