Bizonyos körökben biztosan hatalmas sikere lesz a nemrég bemutatott kék bornak, de mi elsősorban arra lennénk kíváncsiak, hogy milyen íze van?
Állítólag létező igény hívta életre a sok évi kutatással létrehozott kék bort: Nekünk ugyan még nem jutott eszünkbe, de ettől persze valóban létezhetnek olyan emberek, akiknek csak ez hiányzott az életéből.
A zafírszínű ital 11,5 százaléknyi alkoholt tartalmaz és „különleges” ízű.
A Gik nevű spanyol cég szándéka az, hogy „kicsit felrázzák a dolgokat és megnézzék, mi történik”. A bor előállításánál használt szőlő nem köthető konkrétan egyetlen régióhoz sem, de az biztos, hogy spanyol földön termett.
A kék színt a Vik a
haladás, innováció, folyékonyság, változás és végtelenség"
jelképének tartja és speciális pigmentálási eljárással állítják elő. A folyamat során vörös és fehér szőlőt kevernek össze, mielőtt hozzáadják a színező anyagokat, ami
két organikus pigment: az indigó és anthocianin, melyek megtalálhatóak a szőlő héjában.
Szóval a kék bor valójában teljesen természetes, nincs itt semmi látnivaló, tessék továbbhaladni! Azt még hadd kérdezzük meg azért szépen csendben, hogy vajon hogy lehet kiszedni a foltját?