Hatalmas divat a szakáll és ez a menő fiatal séfeket sem hagyja érintetlenül,
sokuknak egész méretes
szőrzet díszíti az arcát. Ami számos lehetséges vendég szerint nem elég higiénikus, hacsak nem viselnek szakállhálót főzés közben. De nem.
Miután a The Washington Post lehozott egy cikket a Michelin-ellenőrök érkezéséről, számos olvasói reakció érkezett a laphoz, a képeken látható séfek hajával és szőrzetével kapcsolatban. A mostanában rendkívül trendi szakállakkal volt a panaszosoknak a legtöbb baja, nem tartották ugyanis elég higiénikusnak a burjánzó szőrt.
Remélem, hogy a képeken látható séfek csak a fotók kedvéért vették le haj és szakáll-hálójukat.
Nem vagyok feltűnően pedáns, de komolyan elsápadtam a képen látható három séf láttán, akik a hajuk, szakálluk és a kezük befedése nélkül foglalkoznak az edényekkel”
És valóban, a helyi előírások szerint muszáj lenne ilyesmit viselniük – járt utána a Post. Mondjuk a hivatalos szöveg szerint a sapkák, kendők, kalapok is elfogadhatóak, de a lófarok már nem. És a szakáll, illetve más testszőrzet elvileg kötelezően elfedendő.
A séfek azonban nem értenek egyet.
Bárhol dolgoztam karrierem során, egyetlen séf sem hordott sapkát”
Nem láttam szakállhálót, amióta leszereltem”
Akadnak olyanok is, akik úgy gondolják, mivel a szakállas férfiakkal szemben amúgy is előítéletesebb a társadalom, eleve jobban ügyelnek a tisztaságra. Stefanelli szerint akárhányszor visszaküldtek a Masseriában egy ételt haj miatt, az bizonyíthatóan soha nem az övék volt.
A témával kapcsolatos panaszok és bejelentések is a séfek igazát támasztják alá.
Az FDA (az amerikai élelmiszer biztonsági hivatal) nem kapott még olyan jelentéseket, amelyek szerint valaki az ételben talált hajtól betegedett volna meg”
Ön szerint muszáj haj és szakállhálót hordania a szőrös szakácsoknak?