Ha van erős gasztronómiai trend mostanában, akkor a szivárvány egészen biztosan annak számít. Bemutattuk az utóbbi időben a szivárványos melegszendvicset, a szivárványos kávét, de még kukoricában is feltűnt egy sokszínű. Most pedig megérkezett a vattacukros fánk.
A meglehetősen dekadens ötlet Nick Fasone és felesége fejéből pattant ki. A Naughty Churro (pajkos churro) nevű, latin típusú olajban sült édességet áruló hely tulajdonosa egy menő éjszakai piac rendezvényre szeretett volna valami ütős dolgot kitalálni, hogy standja minél sikeresebb legyen.
A churro és a vattacukor párosításának kalórianövelő és látványos elgondolása a házaspár ötlete volt, és nem tétováztak, rögtön meg is valósították, majd a hitves még kicsit csinosított rajta az ehető flitterekkel és némi pillangós díszítéssel.
Az amerikai piac valószínűleg imádni fogja az édesnél is édesebb megoldást, nem csodálkoznánk, ha villámgyorsan elkezdenék őket másolni is. Ismerve azonban a vattacukor sajátságos viselkedését, hosszú távú sikert nem jósolunk a projektnek. De marketingeszközként egészen kiváló, az bizonyos.