Szeretjük a színeket, szép dolog a szivárvány és a csillámpónik, meg a világbékéért is rajongunk. De valahogy mostanában kezdett már egy kicsit sok lenni. Kezdődött a varázslatos egyszarvú cukorkával, aztán jött a szivárványos szendvics, majd a színes cappuccino következett és akkor már kezdett sok lenne a trendből.
Szerencsére a New York-i Morgenstern fagylaltozó tulajdonosa megérezte a globális igényt és a szivárványos ételekre válaszul megalkotta a tökéletesen fekete fagylaltot.
Nem csak fekete pöttyös, mint a mák, nem szürke, hanem fekete, mint az éjszaka.
A csodálatos fagylalt íze egyébként kókuszos és nem szezámmagnak vagy tintahal színezéknek köszönheti látványos külsejét. A titkos alapanyag a kókusz hamu.
Hogy micsoda a kókusz hamu?
Ez egyszerűen a kókuszdió elszenesedett és feldolgozott változata"
nem csak jól néz ki, de egészséges is, méregtelenítő hatással bír
– bár erre nézve nincsenek pillanatnyilag tudományos bizonyítékok.
A fagylalt elkészítéséhez egyébként Morgensternék kókuszpelyhet, kókuszkrémet és kókusztejet használnak a hamun kívül. Együtt alkotják meg az átütő ízt és a megdöbbentő látványt. Ha pont azon gondolkodott, hogy vajon a fekete fagylalt elszínezi-e a nyelvet a fogyasztás során, akkor elárulhatjuk, hogy igen, de csak átmenetileg.
A Morgenstern fagylaltozó fekete szépsége május 25. óta elérhető és természetesen meglehetős népszerűségnek örvend a közösségi média tanúbizonysága szerint.