Elvben kevés egyszerűbb dolog létezik a pirított kenyérnél, az ember csak beteszi a kenyérpirítóba, kiveszi, megvajazza, megeszi. Bár, ha jobban belegondolunk, nagyon
nem mindegy, milyen kenyeret, milyen vastagon, mennyi időre, milyen vajjal.
Ha pedig más is kerül rá, máris komoly lehetőségekből választhatunk.
Nem tudjuk, pontosan mi inspirálta a világ legjobb éttermének többször is kikiáltott dán Noma étterem volt séfjét, David Darmanint, hogy pirítós kreációk készítésébe fogjon, de megértjük. Nincs az a fine dining fogás, amit ne lehetne megunni, a legfinomabb luxusvacsorák után esik a legjobban másnap a sült krumpli vagy a melegszendvics.
A Pretty Fucking Good Toast (PFGT) elnevezésű projekt persze leginkább csak egyfajta átmeneti hobbi Darmanin számára, valójában vendégként adja elő a menő Machine No. 3 nevű menő londoni étteremben.
Ígéretük szerint "olyan csinos pirítósokat adnak, amiket kalapként viselhetünk az ascoti lóversenyen". Ha minket kérdeznek, inkább az ízére mennénk rá, de tény, hogy jól is néznek ki. Főleg azokkal a kívánatos kézműves sörökkel.
A feltétek között találhatunk kacsaszalámit kakukkfüves vajjal, parmezánnal, étcsokoládéval és zellerrel, de
választhatjuk a tengeri vajat füstölt hallal, sajttal és zöldségekkel, természetesen mindkettőt a hozzáillő sörrel.
A PFGT október hónapban keddtől-szombatig tart nyitva. az első napok meglehetősen sikeresek a Facebookon közzétett foglalási adatok alapján, úgyhogy valószínűleg nem volt ez rossz ötlet. Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy azért egy pirítós elkészítése nem kíván különösebben komoly konyhát vagy rendkívül hozzáértő személyzetet. A minőségi alapanyagok viszont elengedhetetlenek, de ahogy elnézzük a képeket, ez a része rendben lévőnek tűnik.