Az igazán jó sörökhöz igazán jó alapanyagokat is kell használni, ám a jó minőségű gabona utána a szemétben végzi. De mostantól már müzliszeletként hasznosulhat, alig várjuk, hogy megkóstoljuk! A Business Insider cikke szerint átlagosan 6-7 kilogramm gabonát használnak fel kb. 10 liternyi sör elkészítéséhez. És eddig pontosan ennyi ment a szemétbe, évente sok-sok millió kilónyi, hiszen sörből rengeteg fogy a világban.
A San Franciscoban működő, ReGrained nevű új vállalkozás viszont remek felhasználási lehetőséget talált ennek a gabonának: müzliszeletet készítenek belőle.
A ReGranied jó hipszterhez méltón természetesen a kézműves sörök gyártása során keletkezett felesleges malátát használja fel, ami nagyon jó minőségű alapanyagot jelent. Aztán
az eleve csodás, sörízű malátát még egyéb finomságokkal párosítják
és a termékek elnevezése alapján máris tömnénk minden a szánkba.
Ki ne akarna beleharapni egy mézes mandulás IPA vagy egy kávés csokoládés stout szeletbe? A nemes egyszerűséggel „Eat Bear”, azaz egyél sört hívószóval hirdetett müzliszeletek persze egyelőre csak Amerikában érhetőek el, de az alapanyag itthon is adott. A ReGrained is közösségi finanszírozásban indult el, mi adnánk a magyar verzióra azonnal.
És akkor végre egyszerre lenne valami élvezetes, környezettudatos és egészséges – mindenki ezt akarja, nem?