Nem kell nagy feneket keríteni az ügynek:
a pohárkrémek finomak és igen mutatósak
az áttetsző poharakban. Néhány elkészítése gyakorlatot és türelmet kíván, de akad olyan is, aminek kezdők is bátran nekifoghatnak.
Nyáron szinte bármilyen gyümölcsből készíthetünk pohárkrémet, ősszel és télen leginkább a csokoládé és a fagyasztott gyümölcs jöhet szóba, vagy jolly jokerként a citrom.
Az elkészült citromos krémet akár piskótára is kenhetjük, vagy tortatölteléknek is használhatjuk.
Elkészítés: 10 perc
Sütés: 25 perc
Hűtés: 2 óra
Hozzávalók 4 főre:
Melegítsük elő a sütőt 150 fokra! Préseljük ki a citromlevet, egy tálba keverjük össze az egész tojásokat, a két tojássárgáját és a porcukrot, keverjük lassan hozzá a citromlevet. Öntsük a keveréket kisebb poharakba.
A poharakat tegyük egy vízzel teli edénybe, és süssük 150 fokon 20-25 percig vízfürdőben.
Hagyjuk kihűlni szobahőmérsékleten, majd tegyük hűtőszekrénybe körülbelül 2 órára. Tálalás előtt verjünk tejszínhabot, azt tegyük a tetejére. Ha kedves az életük nem használnak habsprayt - elmondjuk miért.