A tojásról a húsvéti ünnepkör jegyében, mint az élet és az újjászületés szimbólumáról beszélünk, a hétköznapokra lefordítva azonban akár étkezésről, akár díszítésről van szó, szinte kizárólag a tyúktojásra gondolunk. Az utóbbi egyeduralmának megdöntésére természetesen egyetlen szárnyas sem törhet hazánkban, de kétségkívül érdekesebbé,
színesebbé teheti az ünnepi asztalt valamilyen újdonság, például fürj-, liba- vagy strucctojás.
Olyan tojásokról beszélünk itt ráadásul, amelyeknek tápértéke, vitamin és energiatartalma kiváló, s nem egy országban a megszokott étkezés, illetve az ünnepi dekoráció részei. Nálunk azonban a többségüket még akkor is nehéz beszerezni, ha valaki direkt keresi. Számukra is jó hír, hogy az április 8-9-én a Várkert Bazárban megrendezett Magyar Ízek Húsvéti Vásárán egy helyen elérhető lesz a legtöbb fajta. Természetesen, amelyek nem forgalmazhatók, mint például a kacsatojás, azok csak bemutató jelleggel.
A mintegy száz, Magyarország különböző területeiről érkező, kizárólag ellenőrzött kistermelőt felvonultató vásáron egyébként a klasszikus sonka, kolbász, torma, mustár, savanyúság, csokoládé és egyéb hagyományos termékkínálat mellett további különlegességek is ígérkeznek. Ilyen például a saját bőrében varrva érlelt Csöglei szárnyas sonka, a szarvas szalámi, a frissen füstölt pisztráng és a jerky (szárított marhahús), amelyek mindegyikéről külön-külön is jó szívvel emlékeznek meg a gasztronómiai szakértők. Emellett különféle vadhúsok, vadpástétomok is megtalálhatók a palettán.
A húsmentes vagy paleo étkezés követői is bőséggel válogathatnak kuriózumokban: szarvasgombás vaj, bükki faszenes tehénsajt, diókrémmel töltött camembert, kézműves paleo és vegán joghurtok és jégkrémek, valamint liofilizált gyümölcs is vannak a kínálatban, hogy csak néhányat említsünk. Na meg mézbor, marcipánlikőr, levendulaszörp – kinek-kinek ízlése szerint.
„Hiszünk a magyar minőségi élelmiszerekben, az eredeti forrásból származó finomságokban. A Húsvéti Vásár megrendezésével pedig az is célunk, hogy bebizonyítsuk,
az ünnepi nagybevásárlás is lehet élmény, egy inspiráló környezetben közös, szórakoztató program az egész családnak.
Erről a folyamatos gyermek- és gasztroprogramok, kóstolók is gondoskodnak, velünk lesz például Lang György szakács és Zsigóné Kati is, akit csak a tojásdíszítés királynőjeként szokás emlegetni" – emelte ki Pap Krisztán, a már nagy hagyománnyal bíró Magyar Ízek alapítója.
Időpont: 2017. április 8-9., 8:00-18:00
Helyszín: Várkert Bazár (1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.)
Esemény: www.facebook.com/magyarizek
Belépőjegy: 1000 Ft (A belépőjegy teljes egészében levásárolható, 4 db 250 Ft értékű kupont formájában, melyek egy-egy nagy termékkategóriára szólnak.)
Az esemény 100cm alatti látogatóknak ingyenes.
Termékkategóriák:
Programok: