Eszembe jutott, hogy egy egyszerűbb pohárkrém tökéletes kiegészítője lehet a levesnek és a halebédnek, úgyhogy benéztem a hűtőbe, és összeszedtem a hozzávalókat. Mivel a pohárkrém többnyire kevés összetevőből áll össze, nagyon fontos, hogy mindegyik hozzávaló jó minőségű legyen.
Csokoládéból legalább 50% kakaótartalmú verziókat szoktam használni, ha lehetőségem van rá, belga alapanyagot szerzek be. A Metro áruházban kapni
kilós és nagyobb kiszerelésben belga csokipasztillát, ezen belül is mindenféle kakaótartalommal, érdemes rá beruházni,
mert egyrészt a speciális védőtasaknak hála légmentesen visszazárható, így viszonylag sokáig eltartható, másrészt mivel nagyobb mennyiséget vásárolok meg egyszerre, sokkal kedvezőbb áron jutok így hozzá, mintha desszert- vagy fűszerboltban tízdekás csomagokba kimérve vásárolnám meg ugyanezt.
Tálaláskor minél öblösebb, nagyobb, egyszerűbb, vékony falú poharakba töltöm maximum 2/5 részig, annál elegánsabb és szebb lesz az eredmény. Díszíthetem a hozzávalókkal, de levelekkel, ehető virágokkal vagy félig főzött, akár friss, roppanós gyümölcsdarabokkal is.
Hozzávalók:
Tejszínt főzőedénybe öntöm, a gyömbért vékony karikákra vágom, és a korianderrel együtt a tejszínbe dobom, majd közepes lángon felfőzöm, ezután leveszem a tűzről. Hozzáadom a csokoládépasztillát, alaposan elkeverem, beleöntöm a keményítőt is, majd teljesen elkeverem.
Ha maradtak csokoládédarabok a krémben, rámelegítek kicsit az egészre, majd apró lyukú szűrőn leszűröm az egészet, vékony falú pohárkákba töltöm, hagyom teljesen kihűlni, és két órára hűtőbe teszem.
Apróra vágott gyömbérdarabokkal, korianderlevelekkel tálalom.