Palkonyán a Hú!SVÉT+SWEET nevű rendezvénnyel startol el a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) 2017-es éve az ünnepet követő hétvégén. Az esemény házigazdája a lakásétteremként és gasztroműhelyként működő PalKonyha és a Cuki Sütiműhely.
A szombat a vidéki éttermek napja, délben nyitnak a hagyományosan felújított paraszti porták, ahol a SVÉT-tagok és meghívott vendégéttermek a saját környékükre jellemző húsvéti és vidéki ízekkel készülnek egészen az esti órákig. A Gasztropódium gasztro- és boros témájú beszélgetésekkel várja az érdeklődőket. A Babka pop-up bárban zene és fényfestés, helyi borok, színes koktélok zárják a napot.
A vasárnap reggeli párbajban neves női gasztrobloggerek zsűrizésével a Babka Budapest és a PalKonyha mérkőzik meg, hogy
kiderüljön, vajon vidéken vagy a fővárosban jobb-e a reggeli.
(Ehhez a programhoz a SVÉT honlapján regisztrálni kell.) Déltől a vidéki cukrászműhelyeké a főszerep.
A baranyai községben a kulináris élvezetek mellett fel lehet fedezni a falusi portákat; a nyitott gazdaságban háziállatok tartanak fogadóórát, de fa játszótér és kézműves foglalkozások is várják a gyerekeket, családokat.
A szombati nap helyszínei és éttermei:
A SWEET vasárnapi cukrászműhelyei és helyszínei: