Előbb a levendulás fröccs, aztán a toszkán vacsora

Rukkola bébi paradicsommal és tésztával
Vágólapra másolva!
Budapest első és egyedülálló toszkán étterme Tihanyba látogat. A Placc Bisztróban vendégeskedve összeállítják Tihany legjobb fogásait, ahol a vendégek belefeledkezhetnek az olasz ízek mámorába. Mielőtt azonban elragadná az olasz temperamentum, kóstolja meg a különleges levendulás sört a Szent Balázs-hegyen!
Vágólapra másolva!

A Placc Bisztróban életre kel az igazi olaszos hangulat, közvetlenül a kompkikötő melletti ligetben. A különleges és autentikus toszkán étkeket a Trattoria Toscana olasz séfje, Mario Palermo készíti el. A menüben különféle fogások találhatóak, mint a caprese, rukkola saláta koktél paradicsommal, a calamarata (kalmár ragus tészta) pesto szósszal és garnélával, magashátszín steak rukkolával és fehér csokoládés mousse.

Rukkola koktél paradicsommal és tésztával Forrás: pixbay.com

A toszkán vacsora előtt azonban érdemes szétnézni a Balaton környékén, hiszen a Szent Balázs-hegyi levendulás három hétvégén keresztül várja a látogatókat. Laszip Tamás elképesztően dús levendulaültetvénye minden kedves látogatót megdöbbent majd, ezért érdemes autóba pattanni, és meg sem állni Szentantalfáig, pontosabban a Szent Balázs-hegyig.

Nem csak a kilátásban gyönyörködhetnek a levendula kedvelői, de még a kosarukat is teleszedhetik illatozó virágokkal. Emellett, a Gergely borház közbenjárásával megkóstolhatják a levendulás fröccsöt is.

Az első levendulás hétvége június 16-18., a második június 23-25., a harmadik pedig június 31. és július 2. között zajlik.

A vacsorát június 17-én szombaton rendezik meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!