Egy amerikai édességgyártó cég robbantotta ki a lázat, amikor piacra dobta a minimális alkoholtartalmú újdonságot. A Sugarfina kínálatában szerepel még a pezsgős, margaritás és tequilás gumicukor is.
Válassza ki a kedvenc hazai rozéborát, amelynek ízét belevinné az apró mackókba, tehát olyan nedűre voksoljon, amit szívesen meginna. Minél sötétebb a rozé, annál intenzívebb lesz a mackók színe is.
A rozé gumicukrot nagyon egyszerű elkészíteni, hiszen mindössze három összetevőre van hozzá szüksége: rozéra, cukorra és zselatinra. Na, meg persze egy formára is, amit az ízlésének megfelelően választhat ki, ha esetleg nem szeretne a jól megszokott maciknál maradni. Az apró formákhoz ne felejtsen el pipettát beszerezni.
A hűtése több időt vesz igénybe, mint az elkészítése, hiszen másfél órára a hűtőbe kell rakni, hogy megkössenek a formák. Az elkészült cukrokat körülbelül egy hétig lehet fogyasztani, ha a frigóban tárolja őket.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Helyezze a gumicukorformát egy nagyobb tálcára vagy egy sütőlapra, hogy később könnyebben a hűtőbe tehesse. Melegítsen fel egy csésze rozét egy kis serpenyőben, közepes lángon. Főzze, amíg a felére csökken (körülbelül 5 perc). Vegye le a tűzhelyről, majd hagyja hűlni.
A maradék rozéban keverje el a zselatint, majd hagyja állni 5 percig. Keverje össze egy lábasban a zselatint, a cukrot és a rozét, majd főzze közepes lángon, míg a cukor fel nem oldódik, és az állaga olyan nem lesz, mint a szirup.
Vegye le a tűzről, a pipetta segítségével töltse fel a formát, majd tegye a hűtőbe körülbelül 90 percre. Ha nem fogyasztja el rögtön, tárolja légmentesen zárt zacskóban vagy dobozban, és tartsa a hűtőben!