A sarki bolt olcsó bonbonja csak porfogó, ellenben a kézművessel, ami általában nagyon finom, és csupán percek kérdése, hogy megüresedjen a doboz. Ám csak izgalmasabb lenne egy saját készítésű desszertet bekapni. Néhány óra erejéig ön lehetne a desszertkirály: az, aki a parányi falatokat formázza, majd boldogan mosolyog a család és a barátok osztotta bókok dicsfényében.
A WeHeartSweets rájött, hogy házi bonbont készíteni otthon igen körülményes vállalkozás: minőségi alapanyagokat kis mennyiségben nem lehet beszerezni, és az eszközök is túl drágák. Így készültek el a csomagok, hogy a bonbon- és csokoládékészítés tényleg ne pancsolás legyen otthon. A készlet nemcsak az alapanyagokat, hanem a szükséges eszközöket is tartalmazza, mint az öntőforma vagy az ecset. A bonbonok mellett táblás csokoládét is készíthet saját kezűleg.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A csokoládét apró darabokra szedjük, egy kis tálba helyezzük. Egy serpenyőben felforraljuk a tejszínt, hozzáadjuk a vajat és a csipet sót, majd levesszük a tűzről. A tejszínt ráöntjük a csokoládédarabokra, kevergetjük, míg fel nem olvad, és hagyjuk még néhány percig állni, majd újra alaposan átkeverjük, és lefedve két órán keresztül hűlni hagyjuk.
Megpirítjuk a mogyorót, majd felaprítjuk, összekeverjük a chiliporral és a kihűlt tejszínes kakaókrémmel, amelyből kisebb golyókat formázunk, és megforgatjuk lapos tányérba öntött kakaóporba. Egy éjjelre vagy fél napra hűtőszekrénybe tesszük. Bonbonkapszulákba helyezve ajándéknak is kitűnő! Mindenki imádni fogja.