A WeHeartSweets rájött, hogy házi bonbont készíteni otthon igen körülményes vállalkozás: minőségi alapanyagokat kis mennyiségben nem lehet beszerezni, és az eszközök is túl drágák.
Így megálmodták a készletet, ami nemcsak az alapanyagokat, hanem a szükséges eszközöket is tartalmazza, mint az öntőforma vagy az ecset. Legyen ön a desszertkirály a saját készítésű bonbonjaival, és próbálja ki a chilis házi édességet. Recept a cikkben!
A Duoro Portugália legszebb borvidéke, egyben a világörökség része is. A világörökségi listára a hagyományos módon, teraszosan művelt szőlőinek köszönhetően került fel a vidék.
A borvidék nyugati részének egyik leghíresebb borásza Alves de Sousa, aki Portugáliában egyedüliként kétszer is elnyerte az „Év bortermelője" díjat. Az Abandonado mintegy húsz fajta szőlő házasításával készül, a Berco pedig nagyon koncentrált, gyümölcsös és ásványos.
A „calzone" olasz szó nadrágszárat jelent, és az olaszok a félbehajtott pizzát hívják így, aminek belsejét tetszés szerinti töltelékkel készítik el. Otthon is könnyen meg lehet idézni az olasz hangulatot egy eredeti calzonéval. Recept a cikkben!
Hamarosan megnyílik a Jamie's Pizzeria by Jamie Oliver, amiből ez lesz az első a kontinensen. Majdhogynem az egész világon. A pizzériában nápolyi típusú pizzákat tömhetünk majd magunkba.
Ráadásul az új pizzériában csak olyan alapanyagokat használhatnak, amelyek átcsúsztak a Jamie-féle rengeteg elváráson.
Szeptemberben tért vissza a világ egyik legédesebb versenye, a Gelato World Tour a kézműves fagylaltok világdöntőjével.
Somogyi Renáta képviselte hazánkat a remini világdöntőn az Il mio cioccolato nevű jeges desszerttel, ahol elnyerte a szakmai zsűri különdíját.
Az új címkék letisztultak, ugyanakkor elegánsak, és elég feltűnőek ahhoz, hogy magukra vonzzák a szemet.
A téma maradt a Balaton és a vitorlázás, a letisztult grafikai elemekkel és új színvilággal rendelkező címkéket ismét Ipacs Géza tervezte meg a pincészet részére.
23 étterem és 10 hotel méri össze kinézetét a Gastro Design Awardon. A megmérettetésen a külső megjelenés szempontjából értékelték a hazai vendéglátóhelyeket és szállodákat. Az október 9-i ünnepélyes díjkiosztó gálán derül ki, melyik az ország legjobban kinéző étterme és hotelje
A csatni az indiai konyha egyik hétköznapi étele, egy fűszeres mártás; a húsok, a rizs és egy jó őszi grillezés kellemes kiegészítője.
Szinte bármiből készítik: alapja gyümölcs vagy zöldség, illetve ezek kombinációja. Lehet édes, sós vagy savanyú, hagymás, és gyakran csípős, általában erősen fűszerezik.