Az OMÉK élelmiszereit rászorulók kapják meg

Vágólapra másolva!
A rászorulók étkeztetése és az élelmiszerpazarlás állandó probléma, amivel foglalkoznunk kell. Az idei OMÉK-en egy olyan fontos cél valósult meg, amire még nem volt példa a vásár történetében: füstölt húsárút, paradicsomot, lisztet, gyümölcsszörpöket, ásványvizet, száraztésztát kaphatnak a rászorulók.
Vágólapra másolva!

Az idei OMÉK-en az Agrármarketing Centrum vezetése – a Földművelésügyi Minisztériummal egyetértésben – úgy döntött, hogy az el nem adott, bontatlan csomagolású, valamint az esemény zárása előtti elszállításból hátramaradó, kiváló minőségű élelmiszereket és termékeket összegyűjtik a kiállítóktól, és felajánlják a rászorulók számára.

1230 kg élelmiszert kaphatnak a rászorulók Forrás: OMÉK

A jótékonysági akció eredményeként 1230 kg élelmiszert, így füstölt húsárút, paradicsomot, lisztet, gyümölcsszörpöket, ásványvizet, száraztésztát kapnak a rászorulók.

Veresegyház Kistérség Esély Szociális Alapellátási Központ, amely területén 1200 embert lát el, 300 kg friss árut kapott meg. A többi, körülbelül 900 kg tartós élelmiszert a következő hetekben juttatják el a szociálisan rászoruló emberekhez.

A szervezők célja az akcióval a segítségnyújtás mellett az élelmiszerpazarlás visszaszorításának népszerűsítése.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!