Az október elsejei vegetarianizmus világnapja apropójából az étterem séfjei minden évben húsmentes fogásokat állítanak össze. Idén a komoly nemzetközi zsűrizésen átesett fogások között megtalálható a burgonyából, spenótból és csicseriborsóból készült házi hamburger pogácsa, és a pekándióval fűszerezett saláta is. Az ínycsiklandó fogások november 12-ig nyújtanak gasztronómiai kalandokat az oda látogatóknak.
A Hard Rock Caféban a hatalmas hamburgerek és húsok mellett most speciális Veggie menü kerül az asztalokra.
Az édesburgonyás, feketebabos tacót salátával tálalják és chili szósszal ízesítik, míg a rukkolás salátát pár csepp lime, egy kis koriander, kelbimbó, fűszeres pekándió és citrusos vinaigrette-be forgatott aszalt vörösáfonya teszi még izgalmasabbá.
A burgonyából, spenótból, csicseriborsóból készült, korianderrel és chilivel fűszerezett házi hamburger pogácsa, paradicsommal, uborkával és joghurt szósszal lesz az igazi. A fűszeres, pirított tortilla – fokhagymás, zöldfűszeres hummusszal töltve – szintén valódi kalandokat ígér a vegetáriánus konyha kedvelőnek.
De ott vannak még a grillezett zöldségek – padlizsán, cukkini, tök, lilahagyma, kaliforniai paprika sriracha majonézzel, olívaolaj és rukkola –, valamint a ropogós tortillával és korianderes tofu krémmel fűszerezett különlegesség, amit
a citrusos fokhagyma, a fekete bab és a pirított kukorica salsa tesz egyedülállóvá.
A Hard Rock Cafe idén már harmadjára csatlakozott a vegetáriánus kampányhoz, így került fel plusz hat izgalmas fogás a menüre. A legjobban fogyó fogás felkerül a Hard Rock Cafe állandó étlapjára is.
És hogy ízlett-e nekünk? Igen! Még a húsimádók is elégedetten és jóllakva álltak fel az asztaltól.