Mindenki tele van várakozással, készülődik az ünnepekre. Így van ez az etyeki Öreghegyen, a Gasztrosétányon is, ahol adventi ételekkel kedveskednek a helyiek: lesz malacsült, mézeskalács, újbor és gyümölcskenyér is.
A Halmi Pincénél a dió mellé két izgalmas, tradicionális és sokszor kipróbált süteményes receptet is kapunk, hogy otthon magunk is elkészíthessük a finomságokat. Lehet majd élő harmonikazenét is hallgatni, tábortűznél énekelni a gyermek angyalkarral az adventi énekeket, sőt még
mézeskalácsot is díszíthetünk, miközben forró csokit kortyolunk.
A Desszertpince ehető ajándékok vásárával várja a vendégeket, míg a Sobol Pincészet és Erdélyi Ízek Udvara adventi punccsal és
reneszánsz kori fűszeres borral.
A karácsonyvárás és az adventi időszakban nyitott pincékkel várják a vendégeket a borászatok december 2-án 10 órától.