A sütőtök immunerősítő és E-vitaminban gazdag, az alma rosttartalmának egyharmadát a pektin adja, emellett A- és C-vitamint is tartalmaz. Aztán ott a dió, ami az olajos magvak csoportját képviseli: vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Mi a közös ezekben az élelmiszerekben? Ha összekeverjük őket, egy olyan nassolnivalót kapunk, ami vegetáriánus, egészséges, gluténmentes, mégis alig várjuk, hogy beleharapjunk, mert az isteni illat azonnal belefészkeli magát az orrunkba.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A bundához verje fel a tojásokat egy nagy tálban, majd adja hozzá a tököt, az egyik almát reszelve, a diót és a fűszereket. Jól dolgozza össze. Szeletelje fel vékonyan a maradék almát, majd tegye félre. Melegítse fel az olajat egy serpenyőben, tegyen bele két evőkanál tökös-diós tésztát, és formázzon belőle korongot. A serpenyőbe körülbelül 3-4 korong fér el. Nyomjon a tetejére egy szelet almát, majd fordítsa meg, ha az alja már megsült. Ez körülbelül 3-4 perc. Szedje ki a bundás almákat egy papírtörlővel bélelt tálba, majd tálalja mézzel.