Az egészséges táplálkozáshoz hozzátartozik a szezonális alapanyagok fogyasztása. Szerencsére a Felelős Gasztrohős megosztotta velünk, mely zöldségekkel és gyümölcsökkel süssünk és főzzünk decemberben. Ezek segítségével már most összeállíthatja a karácsonyi menüt!
Íme, a szezonális alapanyagok decemberben: alma, bab, édesburgonya, birsalma, brokkoli, burgonya, cékla, cikória, csicsóka, dió, endvia, fejes káposzta, fejes saláta, fekete gyökér, fekete retek, fodros kel, gesztenye, hónapos retek, jégcsapretek, karalábé, karfiol, kelbimbó, kelkáposzta, kínai kel, körte, lilahagyma, madársaláta, mandula, mizuna, mogyoró, naspolya, pasztinák, petrezselyemgyökér, póréhagyma, rukkola, sárgarépa, spenót, sütőtök, torma, újhagyma, vöröshagyma, zeller.