Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Olajozzunk ki egy 12-es vagy 2 db 6-os fánk formájú sütőtepsit. Egy botmixer segítségével keverjük össze a tojásokat a kókusztejjel, az édesburgonyapürével, a kókuszzsírral, a juharsziruppal, amíg habos nem lesz. Adjuk hozzá a kókusz- és a mandulalisztet, valamint a szódabikarbónát és a mézeskalács fűszerkeveréket. Keverjük össze alaposan. Töltsük meg tésztával 2/3 részig a fánk formákat. Süssük 10-12 percig, majd hagyjuk hűlni 10 percig. Óvatosan szedjük ki a fánkokat a tepsiből, majd hagyjuk őket teljesen kihűlni egy rácson. (A sütés ideje a fánk sütőforma méretétől függ.) Az áfonya levét keverjük össze poreritrittel úgy, hogy máz állagot kapjunk, és csurgassuk a fánkok tetejére. Szórjuk meg színes szórócukrokkal, majd hagyjuk, amíg a levegőn megszilárdul a máz.
Megjegyzés:
Az édesburgonyát forró, enyhén lobogó vízben főzzük meg héjastól, majd várjuk meg, amíg lehűl egy kicsit, húzzuk le a héját és pürésítsük.
A receptet megnézheti a Life TV Farsangi Privátséf műsorban a hét minden napján február 13-ig a következő időpontokban: 7:00-kor, 11:00-kor, 14:00-kor és 19:00-kor.