A húsgombócókból előre el tudunk készíteni több adagot, így csak elő kell kapni a fagyasztóból az elfoglalt hétköznapokon.
Hozzávalók:
A konyhakész húsgombócokhoz:
*1 bögre=2,5 dl
Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben összeöntjük a barna cukrot, az ecetet, a ketchupot, a szójaszószt és 2 bögre ananászlevet. A keveréket lassan, közepesen nagy lángon felforraljuk, közben kevergetjük.
A szósz besűrítéséhez a kukoricakeményítőt és a maradék ¼ bögre ananászlevet egy kis tálkában simára keverjük, és hozzáöntjük a szószhoz. Alaposan elkeverjük.
Elővesszük és beletesszük a házi konyhakész, fagyasztott húsgombócokat, a srirachát és a kaliforniai paprikát, és jól összekeverjük. A serpenyőt lefedjük, és 8-10 percig főzzük, míg a szósz besűrűsödik, és a húsgombócok átmelegednek. Belekeverjük az ananász darabokat és rászórunk 2 evőkanál zöldhagymát.
A húsgombócokat rizzsel tálaljuk, szósszal meglocsoljuk, és a maradék zöldhagymával meghintjük.
A házi, konyhakész húsgombócok elkészítése:
Egy nagy tálban összekeverjük a darált marhahúst, a zsemlemorzsát, a tejet, a petrezselymet, a tejszínt, a mustárt, a sót, a feketeborsot, a pirospaprika-pelyhet és a tojásokat. Kézzel addig gyúrjuk, amíg jól összeáll a keverék.
A húsos keverékből evőkanálnyi darabokat szaggatunk ki és gombócokat formálunk belőlük. A gombócokat egymás után sütőpapírral bélelt peremes tepsibe helyezzük, majd a tepsit 10 percre a hűtőbe tesszük, hogy a gombócok megszilárduljanak a sütés előtt.
A húsgombócok kisütéséhez ¼ bögre olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon felmelegítünk. A gombócokat a serpenyőben 5-6 percig sütjük, míg minden oldalának szép színe lesz, és a belseje is teljesen átsül.
Az olajat a kész gombócokról papírtörlőre csöpögtetjük, majd sorba állítjuk tiszta, sütőpapírral bélelt tepsikben. A tepsiket fedetlenül 30-40 percre fagyasztóba helyezzük, amíg a gombócok felszíne megkeményedik. Ezután a húsgombócokat 5-7 fagyasztó zacskóba helyezzük, (körülbelül 25 jut egy zacskóba) és azonnal lefagyasztjuk. Konyhakészen várják a felhasználást!
A vadnyugati nő új évadai március 5-étől hétköznapokon 17:00-tól
dupla részekkel látható a Food Network csatornán április végéig.
Figyelje a Táfelspicc oldalát, hiszen hamarosan újabb recepttel jelentkezünk!