Egy vidám születésnap után a torta maradéka a hűtőben végzi, mondván, hogy majd holnap elfogy. Ám hiába ennénk belőle másnap olyan szívesen, eszünkbe jut, hogy már nem olyan friss, mint mikor először belevágtunk. Pedig lehetne! Ragadjon meg néhány fogpiszkálót, két szelet kenyeret, és rögzítse a torta belsejére, így a piskóta finom puha marad.
Ha pedig házi tortát készít, és szeretné, hogy a máz csillogó és fényes legyen, használjon hajszárítót: állítsa alacsony fokozatra, majd óvatosan melegítse meg a már felkent mázat. Közben egy spatula segítségével még igazíthat rajta. A piskótát se késsel próbálja felvágni, hiszen létezik egy gyorsabb és egyszerűbb módja is. Először ossza három részre,
jelölje meg fogpiszkálóval, majd vágja el fogselyemmel.
Sütés és főzés közben bizony gyakran előfordul, hogy nemcsak a pultot, hanem még a csempét és a padlót is takaríthatjuk. Főleg, ha kézi robotgépet használunk, és mindenfelé kifröccsen a tészta vagy a krém. Ezt könnyedén megelőzhetjük egy papírtányérral!
Ha pedig muffint süt, és nem tudja, milyen krémet készítsen a tetejére, olvasszon rá pillecukrot! Esetleg díszítse csokoládépehellyel. Nincs kéznél? Akkor fogjon egy zöldséghámozót és egy tábla csokoládét! Néhány percen belül már kész is a tökéletes díszítés! Vagy egyszerűen
tegyen egy darab csipkét a süteményre,
és szórja meg porcukorral. Íme az eredmény:
Sütéshez és főzéshez gyakran hívjuk segítségül a telefonunkat, egy gasztromagazint vagy a kézzel írt receptjeinket. Így lesz tiszta liszt és maszat a képernyő, illetve foltos és zsíros a papír. Ezért, mielőtt nekilátnánk az ebédkészítésnek, tekerjük körbe a mobilunkat folpackkal, a magazint vagy a receptjeinket pedig tegyük egy csipeszes vállfára, aztán akasszuk fel a konyhaszekrény fogantyújára. Így megóvjuk a szennyeződéstől.
Ha lime-, citrom- vagy narancslevet szeretne facsarni, előbb tegye be a mikróba körülbelül 5-10 másodpercre:
így több levet tud kisajtolni belőlük. Sőt, ezt a trükköt akkor is bevetheti, ha meg szeretné pucolni az említett gyümölcsöket, hiszen így könnyebben lejön a héjuk. Míg a citrommal melegen, addig a fóliával hidegen könnyebb bánni, ezért tartsa mindig a hűtőben.