Háromszög alakú és kókuszos – fánk Kelet-Afrikából
![](https://cdn.origo.hu/2023/12/3Qh9v1ndBmrhCA9ThGAp3XaCjEIJlp0adnJVAmeZa8Q/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q1OGE0ZTAxZGE4ZDRjOWQ5YmNlOTZkMGEzY2RmMDcy.webp)
A mandazi egy valódi street food Kelet-Afrikában. Az ízvilága egyedi; enyhén édes, a kókusz, a kardamom és a szerecsendió keveréke pedig valódi élmény.
A mandazi az egyik legfontosabb étel a szuahéli emberek konyhájában, és általában reggelire vagy vacsorára eszik; önmagában, teával vagy friss gyümölcslével.
Ha desszertként fogyasztják, akkor egy kis fahéjas cukorral szórják meg.
A mandazi akkor a legjobb, ha friss, mert egy idő után megkeményedik, és nem lesz élvezhető. Az alaprecepthez hozzátehetünk még földimogyorót vagy a mandulát is.
Lapozzon a receptért, és harapjon bele Afrikába!