Hozzávalók:
*1 bögre=2,5 dl
Elkészítés:
A mogyorószósz elkészítéséhez a mogyoróvajat, a szójaszószt, a mézet, a gyömbért, a pirospaprika-pelyhet, a csiliolajat és a citrom levét egy turmixgépbe rakjuk, és összeturmixoljuk. Hozzáöntünk ¼ bögre forró vizet, összekeverjük, majd megvizsgáljuk a keverék állagát: szükség szerint öntsünk hozzá még egy kis forró vizet. A szószt egy tálba öntjük, fóliával lefedjük és félretesszük.
A grill rácsait vagy a grill serpenyőt megkenjük olajjal. A csirkeszeleteket nyársra húzzuk, vagy a serpenyőbe tesszük, és mindkét oldalát 2-3 percig grillezzük, míg a közepe jól át nem sül. Amikor elkészült, koriander levéllel meghintjük, mogyoró- és a barbecueszósszal tálaljuk.
A vadnyugati nő új évadai március 5-étől hétköznapokon 17:00-tól dupla részekkel látható a Food Network csatornán április végéig.