A Magyar Borok Bálját érdemes felvenni a bakancslistára

Magyar Borok Bálja 2018
Magyar Borok Bálja 2018
Vágólapra másolva!
Az évente megrendezett Magyar Borok Bálja egyre nagyobb presztízsű rendezvény lesz. Az idén 13. alkalommal megrendezett eseménynek február 24-én a Corinthia Hotel adott otthont. A tizenhármas szám szerencsésnek bizonyult, mert minden szempontból élvezetes estnek lehettek résztvevői, akik jegyet vásároltak a rendezvényre.
Vágólapra másolva!

Ülő- és állófogadás

A bálra kétféle kategóriában lehetett belépőt venni. Az elegánsabb, de természetesen jóval drágább asztalos teremben a nagyobb társaságok foglalhattak helyet egy-egy vagy több asztalnál. Itt lehetett élőben élvezni a fellépőket és kicsit más, bővebb ételsort szolgáltak fel.

Az est háziasszonya Ördög Nóra volt, A bálon kiosztották a Gál Tibor Emlékdíjat is, amelyet idén Zsirai Kata tokaji borász nyert.

Magyar Borok Bálja 2018
Magyar Borok Bálja 2018
Magyar Borok Bálja 2018
Magyar Borok Bálja 2018
Magyar Borok Bálja 2018
Magyar Borok Bálja 2018
Magyar Borok Bálja 2018
Magyar Borok Bálja 2018
Magyar Borok Bálja 2018
Magyar Borok Bálja 2018
Magyar Borok Bálja 2018
Magyar Borok Bálja 2018
Magyar Borok Bálja 2018
Magyar Borok Bálja 2018
Magyar Borok Bálja 2018
Magyar Borok Bálja 2018
Magyar Borok Bálja 2018
Magyar Borok Bálja 2018
Magyar Borok Bálja 2018
Magyar Borok Bálja 2018

A bál „egyszerűbb" része – ahol én is voltam – a sétálótérben került megrendezésre. Itt asztaloknál állva lehetett elfogyasztani a kitűnő ételeket és borokat. A rendezők elmondták, hogy nem az ételekhez párosították a kiemelt borokat, hanem fordítva, a borsorhoz az ételeket. Mindenestre a párosítás tökéletes volt.

Sétálójegy osztrigával

A sétálójegyhez szintén a Garamvári Szőlőbirtok kitűnő pezsgői jártak üdvözlőitalként, mint a bálteremben. A pezsgőket fantasztikus üdvözlőfalatkák kísérték, többek közt osztrigavirág lime-mal és bodzával és ropogós lazacbőrön tálalt pisztráng ceviche kaviárral.

Magyar Borok Bálja 2018 - üdvözlőfalatok Forrás: David Bacsa | David.Bacsa@Gmail.

A kitűnő Kamocsay Ákos Prémium Olaszrizlinghez zsályás pisztráng járt Waldorf-salátával és csuka kaviárral. Ezután következett Magyarország egyik legjobb bora, Gere Attila 2013 Kopárja, amelyhez kávés szarvasnyak, aszaltszilvás szalvétagombóc, ropogós vaddisznómájas hurka, boróka jus volt a kísérő. A desszert szintén egy kiemelkedő bor, Szepsy István 2008-as Tokaji Aszúja volt, amely remek párost alkotott az édességkülönlegességgel (fehér csokoládés gorgonzola bavarois chilis sárgabarackkal).

Borkóstolás, kaszinó és szivarozás

Ráadásul a leírt lakoma még csak a kezdet volt. Ez után számos lehetőség várta a bálozókat. Nézhették a kivetítőn a bálterem műsorát, elszívhattak egy szivart a dohányzó részen, korlátlanul kóstolhatták a mintegy 130 bort, beülhettek a kiállított Maseratiba (egy szerencsés nyertes még vezethette is később), táncra perdülhettek a táncparketten és próbára tehették a szerencséjüket a kaszinórészben.

Magyar Borok Bálja 2018 Forrás: David Bacsa | David.Bacsa@Gmail.

Számomra – noha nem vagyok egy bálozós típus – igen nagy élményt jelentett a rendezvény, és mindenkinek ajánlom, aki egy kellemes, borozós-inyencfalatos estére vágyik, hogy írja fel a bakancslistájára az eseményt (a 14. Borbál időpontja 2019. február 16.). Még azt sem lehet állítani, hogy a bál rettenetesen megterhelné a pénztárcát. Egy sétálójegy ára nem sokkal drágább, mint egy színvonalasabb borkóstoló, viszont sokkal többet kapunk a pénzünkért cserébe.

Még részletesebben olvashat a borbálról a rendezvény honlapján és Facebook oldalán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!