Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy fazékban közepes lángon, szórjuk bele a hagymát, a fokhagymát, és dinszteljük folyamatos keverés mellett 3-4 percig. Adjuk hozzá a paradicsompürét, és főzzük legalább 2 percig.
Adjuk hozzá a pirospaprika-pelyhet, a szárított oregánót, végül a bort, és jól keverjük össze. Hagyjuk kicsit rotyogni, míg körülbelül a bor fele elfő. Ez minimum 10 perc. Öntsük hozzá a paradicsomkonzervet, a babot és a csirkealaplevet. Keverjük össze, forraljuk fel, majd főzzük tovább 20-25 percig. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Mossuk meg a kelkáposzta leveleit, tépjük kisebb-nagyobb darabokra, azután keverjük a levesbe. A hő hatására össze fog esni. Főzzük még 5 percig, közben kóstoljuk meg, és szükség szerint ízesítsük sóval és borssal, esetleg tegyünk bele még egy kis pirospaprika-pelyhet. Tálalásnál díszítsük parmezánnal és friss bazsalikommal.