Világhírű Michelin-csillagos séfek a Millenárison

Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Vágólapra másolva!
Magyar és nemzetközi Michelin-csillagos séfek, a világ 10. legjobb éttermének kínálata, hazai top éttermek, cukrászdák, borászatok az idei Gourmet Fesztiválon. Workshopot tart Fördös Zé, Sárközi Ákos, valamint a Kistücsök konyhafőnöke, Jahni László, de bemutatkozik az immár kétcsillagos Onyx étterem is. Az idei téma a gombóc, a kaviár és a pezsgő.
Vágólapra másolva!

A fesztivál nemzetközi főszereplője Heinz Reitbauer, a világ 10. legjobb éttermeként számon tartott, két Michelin-csillagos Steirereck tulajdonos-séfje. Reitbauert tavaly az évtized séfjének választotta Ausztriában a Gault Millau.

A workshopokon titkokat, praktikákat leshetünk el Pataki Ádám cukrásztól, Sárközi Ákos Michelin-csillagos séftől, Jahni Lászlótól, a Kistücsök konyhafőnökétől és Fördős Zétől is,

de különleges programmal lép fel az immár két Michelin-csillagos Onyx, és az idén 160 éves Gerbeaud cukrászda is. Találkozhatunk Pohner Ádámmal, aki Magyarországot képviseli a júniusi Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny európai döntőjén Torinóban.

Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23

Idén folytatódik a „vidéki ebéd" sorozat, ahol a legjobb vidéki éttermek mutatkoznak be,

így nem kell több száz kilométert zarándokolnia annak, aki meg szeretné kóstolni az encsi Anyukám mondta, a Pesti István vezette tatai Platán, a soproni Erhardt, az egri Macok, vagy a pannonhalmi Viator ízeit,

de megismerhetjük a Csallóköz konyháját is.

A fesztiválon megismerhetjük Anatólia konyháját, Lengyelország összes Bib Gourmand minősítésű éttermének menüjét, és Dél-Amerika egyik vezető éttermét is: Kamilla Seidler a kétcsillagos Mugaritz-ot hagyta ott, hogy a többször is a világ legjobb éttermének választott Noma társtulajdonosával, Claus Meyerrel megnyissa Bolívia fővárosában, La Paz-ban a Gustu-t, amely néhány év alatt a legjobb dél-amerikai éttermek közé került. Kamilla Seider a The World's 50 Best Restaurants-tól elnyerte a

„Latin-Amerika legjobb női séfje"

elismerést.

Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23
Gourmet sajtótájékoztató. 2018.04.23

A fővárosból a Baraka, a Csalogány 26, a Mák, a Rosenstein és a St. Andrea Wine & Gourmet Bar séfjeit kérték fel, hogy egy közös ötfogásos vasárnapi ebédet készítsenek a vendégenek.

Az ebéd különlegessége, hogy borok helyett zöldség- és gyümölcsleveket szolgálnak fel minden fogáshoz,

amelyeket szintén a séfek készítenek el gondosan figyelve az ételek és a levek harmóniájára.

Gasztroszínpadon Mautner Zsófia és Jókuti András műsorvezetők hívják a színpadra Szabadfi Szabi díjnyertes pizzakészítőt, majd a 13 év után, idén márciusban végleg bezárt Zazzi cukrászda két alapítóját, Varga Margitot és Erdős Melindát, akik

elárulják legnépszerűbb süteményük, az Édes Álom receptjét,

majd az országos hírű Poroszlói Rétesház tulajdonosai húzzák a színpadon a rétest. Kárai Dávid és Lakatos Márk ezután harminc perces receptet mutat meg, a 160. éves Gerbeaud pedig bemutatja a születésnapra készült Cacao Barry Or Noir 1858 csokoládét.

Az idei téma a gombóc, a kaviár és a pezsgő

Az Arany Kaviár étterem séfje, Nyíri Szása az idei Gourmet egyik kiemelt alapanyagát, a kaviár elkészítését árulja el, a két Michelin-csillagos Onyx séfje, Mészáros Ádám szilvásgombócot készít.

A Bocuse d'Or európai döntője előtt utoljára találkozhatunk Pohner Ádámmal, a Kistücsök séfhelyettesével, aki marhából készít egy izgalmas fogást.

Érdemes családostól érkezni: 14 éves kor alatt ingyenes a belépés; főzéssel, gasztronómiával kapcsolatos gyerekprogramokat tart a Kerek Perec és a Chefparade.

Idén is átadják a Gourmet-díjakat, a közönség és egy szakmai zsűri is megválasztja kedvenc ételét május 17-20. között a Millenárison.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!