Hozzávalók a sütőtökös granolához:
*1 bögre = 2,5 dl
Hozzávalók a narancsos áfonyadzsemhez:
Hozzávalók a juharszirupos joghurthoz:
2 ¼ bögre görög joghurt
¼ bögre juharszirup
Hozzávalók a sütőtöksziruphoz:
A granola elkészítése:
A granola elkészítéséhez melegítse elő a sütőt 160°C-ra, béleljen ki egy tepsit sütőpapírral, fújja le olajspray-vel, utána tegye félre. Keverje össze egy tálban a zabpelyhet, a tökmagot és a diót, egy kis lábasban pedig a sütőtökpürét, a cukrot, a juharszirupot, az olajat és a mézeskalács fűszerkeveréket. Ez utóbbit forralja fel, majd főzze még néhány percig folyamatos keverés mellett. Vegye le a tűzről, és keverje hozzá a vaníliát, végül a diós, tökmagos zabpelyhet is.
Oszlassa el a keveréket a sütőpapírral kibélelt tepsin, azután süsse 20 percig. Egy fakanál segítségével keverje meg, utána süsse további 15-20 percig, míg a granola aranybarna és ropogós lesz. Ha kihűlt, adja hozzá a vörös áfonyát.
A narancsos áfonyadzsem elkészítése:
Keverje össze a narancslevet, a lereszelt héjat, valamint a cukrot egy közepes lábasban. Nagy lángon forralja fel; főzze, míg a cukor elolvad. Adja hozzá az áfonyát, vegye takarékra a lángot, és főzze további 10 percig, míg a keverék besűrűsödik.
A juharszirupos joghurt elkészítése:
Keverje össze a joghurtot és 2 evőkanál juharszirupot. Ha nem elég édes, adjon még hozzá.
A sütőtökös szirup elkészítése:
Melegítse fel a sütőtökpürét és a mézeskalács fűszerkeveréket egy kis lábasban. Főzze körülbelül 3 percig.
Keverje össze a kristály- és a barna cukrot a vízzel egy lábasban, forralja fel, és főzze körülbelül 5 percig alkalmanként megkeverve. Amint besűrűsödik, vegye takarékra a lángot, azután keverje hozzá a fűszeres sütőtökpürét, és főzze további 10 percig. Ne engedje, hogy a szirup felforrjon, különben zavaros lesz. Vegye le a tűzről, és hagyja hűlni 10 percig.
Béleljen ki egy hálós szűrőedényt több réteg lazán szőtt vászonnal, helyezze egy közepes tál fölé, öntse a keveréket a szűrőbe, és hagyja lassan a tálba csepegni. A végén adja hozzá a vaníliát.
A joghurtparfé elkészítése:
Öntsön 1/4 bögre juharszirupos joghurtot a pohár aljára, majd rá 1/4 csészényi granolát, utána ismét 1/4 csésze joghurtot, arra 2 evőkanál narancsos áfonyadzsemet. A tetejére tegyen még egy kevés joghurtot, néhány evőkanál granolát, és locsolja meg sütőtökös sziruppal.