Kalandozások a török konyhában: menemen vacsorára

menemen
Vágólapra másolva!
Későn esett haza a munkából? Nincs ötlete, mit készítsen vacsorára? Csak az unalmas, mindennapi receptek jutnak az eszébe? Akkor tegyen egy kis kitérőt a török konyhába ezzel a hihetetlenül egyszerű egytálétellel, amely nagyon hasonlít a magyar lecsóhoz.
Vágólapra másolva!
Forrás: Shutterstock

Menemen

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 hagyma, apróra vágva
  • 1 piros- vagy zöldpaprika, apróra vágva
  • 1-2 csili, apróra vágva
  • 400 g apróra vágott paradicsom
  • 1-2 teáskanál cukor
  • 4 tojás
  • kis csokor friss petrezselyem, aprítva
  • 6 evőkanál natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma, összetörve
  • bors

Elkészítés:

Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, azután adjuk hozzá a hagymát, a paprikát és a csilit. Ha megpuhult a paprika, keverjük hozzá a paradicsomot és a cukrot. Főzzük, amíg a folyadék egy része elpárolog.

Egy fakanál segítségével csináljunk négy bemélyedést a paradicsomos keverékben. Üssük bele a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, azután fedjük le, és hagyjuk főni.

Keverjük össze a joghurtot a fokhagymával, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Végül szórjuk meg a menement friss petrezselyemmel, és tálaljuk a joghurtos keverékkel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!