Vodkás tészta? De még mennyire!

penne
Vágólapra másolva!
Létezik tökéletesebb ötlet az étel és az alkohol párosításánál? Készítse el a vodkás tésztát, és máris megtudja a választ!
Vágólapra másolva!
Forrás: Halfbakedharvest

Penne alla Vodka

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell, felszeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 300 g paradicsom, hámozva, apróra vágva
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 teáskanál csilipehely
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 50 g vaj
  • ½ csésze főzőtejszín
  • ¼ csésze vodka
  • ½ csésze parmezán sajt
  • 1 hagyma, apróra vágva
  • 1 csomag penne

Elkészítés:

Pirítsa meg a csirkemell-darabokat egy evőkanál olívaolajon, tegye félre, majd pirítsa meg a hagymát is. Adja hozzá a fokhagymát, a vodkát, a paradicsompürét, keverje jól össze, azután öntse hozzá az apróra vágott paradicsomokat, a sót, a cukrot és a csilipelyhet. Folyamatos keverés mellett főzze még néhány percig, utána vegye le a tűzről, hagyja egy kicsit kihűlni, végül turmixolja össze.

Öntse vissza a serpenyőbe, adja hozzá a vajat, a főzőtejszínt, várja meg míg a szósz összerottyan, a következő lépésben pedig keverje hozzá a csirkemellet, a kifőzött penne tésztát és a parmezán sajtot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!