Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítse elő a sütőt 190 fokra. Mossa meg a burgonyákat, vágja ketté, majd vékonyan kenje meg olívaolajjal, és szórja meg sóval. Tegye őket egy sütőre, majd süsse 45-60 percig.
Az első feltétváltozat tojásrántotta pirított szalonnával, friss paradicsommal, avokádóval és friss fűszernövényekkel. Ízesítse sóval és borssal ízlés szerint. Ha szereti, rakjon még rá hagymát és kolbászt is.
Ha inkább a pikáns ízekért van oda, akkor keverjen össze apróra vágott avokádót reszelt sajttal, tejföllel és csilivel, majd azt rakja a burgonya tetejére.
Vagy egyszerűen kanalazzon rá joghurtot, azután csurgasson rá házi mézet is. Hasonlóan finom a brokkoli, az árpagyöngy és a sajt keveréke, mint édesburgonya-feltét.