A villámgyorsan elkészíthető receptek az elfoglalt anyukák és az örökké dolgozó férfiak álmai. A túlzsúfolt és örökké rohanó hétköznapokban nem jut mindig elég időnk arra, hogy több órát eltöltsünk a konyhában, noha a család már késsel és villával a kezében ül az asztalnál, és korgó gyomorral várja a vacsorát.
Ezért igyekszünk minél több olyan étellel kiegészíteni a receptgyűjteményünket, amelyek egyszerre készíthetőek el gyorsan, egyszerűen és még finomak is. A Gyorsvacsora termékek pedig pontosan ilyenek: egy szempillantás alatt főzhetünk vagy süthetünk belőlük vacsorát és ebédet, ráadásul többféle elkészítési móddal.
Kovács Lázár séf hétköznapi gyors vacsorának paradicsomos húsgombócot ajánl tésztával.
Hozzávalók 4-6 főre:
Hozzávalók a szószhoz:
Elkészítés:
Melegítse fel a sütőt 200 Celsius-fokra. Rendezze el egy tepsin a Kométa-sertéshúsgolyókat, majd süsse aranybarnára olaj hozzáadása nélkül, 15 perc alatt, alsó-felső sütőprogramon. Míg sül a húsgolyó, főzze ki a spagettit sós, olívaolajas vízben.
A szósz elkészítéséhez vágja apróra a vöröshagymát és fokhagymát, azután párolja meg olívaolajon. Adja hozzá a paradicsomkonzervet, a barna cukrot, sózza, borsozza, tegye rá a fedőt, és főzze közepes lángon 20 percig.
Szedje tányérokra a leszűrt tésztát, egy kanál segítségével helyezze rá a szaftos húsgolyókat, locsolja meg a paradicsomszósszal, végül díszítse friss bazsalikomlevelekkel.
Támogatott tartalom.