Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a tálaláshoz:
Elkészítés:
Keverje össze az 1 teáskanál cukrot és a meleg vizet egy tálban, amíg a cukor feloldódik. Öntse bele az élesztőt, azután szitálja hozzá a liszt, a só és a 2 evőkanál cukor keverékét. Öntse hozzá a tejet, 3 evőkanál vajat és a két tojássárgáját, majd keverje jól össze.
Gyúrja, míg a tészta elválik az edény falától, azután öntse az olajat a tál aljára, tegye vissza a tésztát, fedje le folpackkal, és hagyja kelni egy órán át.
Ha letelt az idő, melegítse elő a sütőt 190 fokra, és vágja 8 egyenlő részre a tésztát. Minden darabból formázzon hosszú, vékony tésztacsíkokat.
Alufóliából készítsen tölcsér alakú formákat, csavarja fel rá a tésztát, azután állítsa fejjel lefelé egy muffin-sütőformába. Kenje be a külsejüket az 1 felvert tojással, és süsse 18-20 percig.
Ha elkészült, keverje össze a 200 gramm cukrot és a 2 teáskanál fahéjat. Kenje meg a tölcsér külsejét a maradék 2 evőkanál olvasztott vajjal, forgassa meg a fahéjas cukorban, öntsön bele olvasztott csokoládét, végül tegyen a tetejére fagylaltot. Vagy forgassa meg a tölcsér száját olvasztott csokoládéban, azután színes cukorban, esetleg töltse fel bogyós gyümölcsökkel.