Hegedűs László az egykori a Kádár Cukrászda mestere volt. A cukrász nem tudta, mi legyen a megmaradt tojásfehérjével, ezért habbá verte, 130 fokos cukorsziruppal ízesítette, majd egy kis ecettel stabilizálta.
A habot először vajas tésztába töltötte, ám az hamar megkeményedett, így nem volt élvezhető. Később úgy döntött, hogy kipróbálja
a linzer tésztáját,
amely egy idő után még puhábbá válik. Így született meg a habos isler, amelyet a Kádár Cukrászdában egy ideig kakaóporral ízesítettek. Mivel azonban a vendégek nem rajongtak érte, Hegedűs László maradt inkább a sima tojáshabnál.
A felső linzerlapot kezdetben olvasztott csokoládéval vonták be, mára azonban karamellel ízesített, színes fondant díszíti.
A sütemény annyira különleges és finom, hogy sokan még Budapestről is képesek elutazni érte Szolnokra, a Marcipán Cukrászdába. Sőt, a habos isler már meghódította Ausztriát, Olaszországot, Franciaországot, Görögországot, de még Manhattant is.