Vágólapra másolva!
A kerti és grillpartik a nyár meghatározó eseményei. Mindenki szeretné kihasználni a jó időt, és együtt mulatni a barátokkal a szabadban. Egy ilyen délutánról nem hiányozhatnak az alkoholos italok és a felejthetetlen fogások sem. Vagy egy óriási jégből készült tál, amiből még finomabb a koktél és a puncs. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a vendégek még hónapokig emlegetni fogják a királyi kiszolgálást.
Vágólapra másolva!
Forrás: Vintage Kitty

Jégtál rumkoktéllal

Hozzávalók a tálhoz:

  • 1 nagy fémtál
  • 1 kisebb fémtál
  • 1 tál eper vagy szeder
  • 2-3 darab mangó feldarabolva
  • 1 nagy kancsó víz
  • lime- és narancsszeletek

Hozzávalók a koktélhoz:

  • 1 és 1/2 csésze rum
  • 1/2 csésze limelé
  • 1 és 1/2 csésze mangólé
  • 1 tál eper vagy szeder
  • gyömbéres ital

Elkészítés:

Öntse a tálba az eper-, szeder- és mangódarabokat, azután a vizet. Tegye rá az eggyel kisebb tálat, szigetelőszalaggal rögzítse középre, végül töltse tele a nagyobb tálat vízzel.

A résekbe dugjon lime- és narancsszeleteket, majd tegye a fagyasztóba legalább 1 napra.

Terítsen egy tortatartó állványra egy vizes konyharuhát. Vegye ki a fagyasztóból a jégtálat, és miután eltávolította a szigetelőszalagot meg a tálakat, tegye az állványra.

Öntse a rumot, a lime- és mangólét a jégtálba, szórja bele a szedret vagy epret, azután ízlés szerint öntse fel gyömbérrel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!