A csirkétől a palacsintáig a karamellizált almák szinte minden ételt kiegészítenek. A reggeli mellé, két étkezés között, vagy snackként is fogyaszthatja, elkészítése végtelenül egyszerű, kevés időt és erőfeszítést vesz igénybe. Finom édesek, ám nem túl cukrosak,
jól kiemelik az édes és a sós ételek ízét.
Íme a recept! Így karamellizáljon almát, mint egy profi.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tegye a vajat egy nagy lábasba, és olvassza meg lassú tűzön. Adja hozzá a vékonyra szeletelt almákat, keverje, míg megpuhulnak – ez körülbelül 4-5 perc.
Ne párolja túl, mert karamellizált alma helyett pürét fog kapni!
Oldja fel a kukoricakeményítőt a vízben, azután öntse a lábasba, és keverje folyamatosan. Adja hozzá a cukrot, a fahéjat és a citromhéjat. Ez utóbbi enyhe citrusos ízt fog adni az almáknak.
Keverje óvatosan folyamatosan, míg a cukor karamellizálódni kezd. Amint ez megtörténik, vegye le a tűzről, és öntse át az almákat egy másik edénybe, majd használja fel őket ízlés szerint: pitékhez, fagylaltkelyhekhez, sült csirkéhez, palacsintához.
Amennyiben mézzel szeretné készíteni:
párolja meg egy kicsit az almákat a vajon, azután adjon hozzá egy csipet fahéjat, egy kis citromlevet és néhány kanál mézet. Főzze tovább folyamatos keverés mellett, amíg a méz karamellizálódni kezd, az almák aranyszínűek lesznek. Ha így csinálja, mindenképp kóstolja meg vaníliafagylalttal!