Mindjárt két receptet is mutatunk önnek: az egyik a hagyományos, a másik az édes karamellizált hagyma. Az egész titka, hogy serpenyőben kell készíteni az úgynevezett sauté, magyarul
hirtelen sütés módszerével.
A sauté lényege, hogy az étel – jelen esetben a hagyma – a lehető leggyorsabban megsüljön.
Na, de lássunk is hozzá! Így karamellizáljon hagymát, mint egy profi!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Pucolja meg a hagymát, vágja le a két végét, majd szeletelje vékony csíkokra.
Egy nagy serpenyőben olvassza meg a vajat, azután adja hozzá az olívaolajat, és melegítse fel közepes lángon. Keverje 2-3 percig.
Öntse hozzá a sóval és borssal megszórt hagymát, főzze, amíg megbarnul. Utána adja hozzá a cukrot, és keverje folyamatosan még legalább 20 percig.
A másik változat csak minimálisan tér el az előzőtől, viszont egészen más ízélményt ígér.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Készítse elő a hagymát a szokott módon, és vágja vékony szeletekre.
Melegítse fel az olívaolajat egy serpenyőben, majd adja hozzá a sóval és borssal ízesített hagymát. Amint elkezd barnulni, adja hozzá a cukrot és a sherryt is.
Főzze a hagymát 20 percig, azután tálalja sült csirkével és burgonyapürével.