Ideje letenni a fánkot
![egészség](https://cdn.origo.hu/2023/12/RPQCE_NWtDbuU4mvW-F8Vx296PZJ4AzFtcN30tQrBrw/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2RhZWVjNGQ5ZTRlZjQxMGFiZGJlNjY3ZGE2OGJjMDQz.webp)
A táplálkozási szakemberek szerint a nassolás jó dolog. Persze csak abban az esetben, ha figyelünk az elfogyasztott
snack minőségére és mennyiségére.
Colleen Webb táplálkozási szakértő, illetve Gabbi Berkow diétaspecialista szerint a rágcsálnivalóknak fehérjét, egészséges zsírokat és rostot kell tartalmaznia ahhoz, hogy jót tegyünk vele a szervezetünknek.
Vagyis az a jó snack, amelyben 20 gramm fehérje, illetve kevesebb, mint 6 gramm cukor van, valamint kevesebb mint 200 kalória adagonként.
A rágcsálnivalók elfogyasztása növelheti az alapvető tápanyagok bevitelét, és segíthet elkerülni a túlfogyasztást a fő étkezések alatt. Emellett minimálisra csökkenti az egészségtelen ételek iránti vágyat, és plusz energiával lát el
– magyarázza Webb.
A rágcsálnivalókat az ebéd utáni órákra kell időzíteni: ekkor panaszkodnak a legtöbben arra, hogy nincs energiájuk.
Mielőtt belevágna, és kialakítaná a saját snack-menüjét, íme néhány ötlet, amely kevesebb, mint 200 kalóriát tartalmaz:
Berkow azt javasolja, hogy az étkezések között maximum 3-5 óra teljen el, hogy
megakadályozzuk a vércukor-ingadozását.
A jól elkészített snack hozzájárulhat a jó vércukorszinthez, emellett energiát is biztosít.